Luontopolku

LUONTOPOLKU LOMAKYLÄ SOLANIEMESSÄ

LUONTOPOLKU LOMAKYLÄ SOLANIEMESSÄ

Luontopolku sijaitsee noin 40 hehtaarin Solaniemessä kiertäen ympäri niemeä. Luontopolulle pääsee jokaiselta mökiltä kävellen. Reitti on merkitty maaston puihin keltaisin maalimerkein.

Maasto on pääosin helppokulkuista loivasti kumpuilevaa mäntymetsää.

Luontopolku on virkistävä pikku reitti. Kun varaa polun kiertämiseen aikaa parisen tuntia, ehtii hyvin lueskella ja sulatella mielessään opastaulujen sisältöä ja tehdä omia luontohavaintoja.

Luontopolun pituus on noin 2 km. Luontopolun voi kiertää eri osissa eri päivinä. Luontopolku kiertää Solaniemen metsässä ja ylittää välillä Solaniemessä kulkevan tien. Näin voit kiertää koko reitin kerralla tai palata tietä pitkin mökille kesken reitin ja jatkaa sitä myöhemmin.

Luontopolun varrelle sijoittuu rastitauluja, jotka kertovat luonnosta ja eläimistä.

Pakkaa retkelle mukaan eväitä, sillä luontopolun varrella voit nauttia Längelmäveden maisemista ja kalliolla on kota makkaranpaistoa ja muiden eväiden syöntiä varten.

Luontopolku on metsätyypiltään pääosin havu- ja mäntymetsää. Metsässä on hyvät mustikka-, puolukka- ja sienimaastot. Retkeilyn ohessa voit siis samalla poimia marjat mustikkapiirakkaan. Polun varrelta löytyy saniaisia, sinikelloja, villiyrttejä ja muita luonnon ihmeitä.

Solaniemen Luontopolku on yhdistelmä metsän rauhaa, järven kauniita maisemia ja upeaa kallioluontoa.