Aktiviteetit

Solaniemi kesällä:

Vuokramökit sijaitsevat ison Längelmäveden rannalla. Solaniemessä on  mahtavat mahdollisuudet uimiseen ja  saunomiseen. Puukiukaan pehmeät löylyt ja uiminen virkistävässä järvivedessä on loistava yhdistelmä. Soutele järvellä ja kuuntele veden liplatusta ja linnun laulua. 

Jokaisella mökillä on oma pihapiiri, jossa voi harrastaa ulkopelejä ja -leikkejä. Isoissa mökeissä on pihassa peliverkko, frisbeegolf-kori ja frisbeegolfkiekkoja ja lasten keinu. Pihassa on myös ulkotulipaikka elävän tulen nauttimiseen ja makkaran paistoon ja kaasugrilli grillaamiseen.

Niemessä on upeat maastot, jossa voi marjastaa, sienestää, lenkkeillä ja retkeillä. 

Lasten leikkipaikka Solalan talon pihassa; muun muassa keinut, liukumäki ja hiekkalaatikko leluineen.

 Voit kalastaa suurista kuhistaan tunnetulla isolla Längelmävedellä

  • onkiminen
  • heittokalastus
  • vetouistelu
  • verkkokalastus

Meille voi tuoda oman moottoriveneen mukana mökille; Rönnin huvikeskuksen yhteydessä on moottoriveneen laskupaikka ja polttoaineen tankkauspiste.

Längelmävedellä voit kalastaa omatoimisesti tai käyttää kalastusmatkailuyrityksen palveluita. Längelmäveden Venematkat on paikallinen yritys, joka järjestää erilaisia venematkoja Längelmävedellä. Heillä on myös välineet heittokalastukseen ja ongintaan, joten meillä ollessasi sinun ei tarvitse välttämättä omistaa omia välineitä nauttiaksesi veneilystä ja kalastuksesta. www.venematkat.fi

 Anna melonnan viedä mennessään. Melonta on oiva tapa nauttia isosta vesistöstä. Kopsamon melontareitti tulee juuri Solaniemen kohdalle Längelmävettä. Jos haluat vuokrata melontaan sopivia välineitä, kaipaat opastusta tai vaikkapa ohjattua retkeä, paikalliset yrittäjät voivat auttaa sinua.           

www.melontaa.fi                   www.venematkat.fi

Luontopolku Lomakylä Solaniemessä

Solaniemessä on oma luontopolku ja retkeilyyn ja ulkoiluun. Luontopolulla on luontoaiheisia kysymyksiä. Luontopolun varrella on näköalapaikka Längelmävedelle ja penkki istua nauttimaan maisemista ja eväistä.  Pienen matkan päässä mäntymetsässä kauniilla kalliolla on kota, jossa kotakeittiö. Joten retkelle on hyvä  varata eväitä mukaan.

Solaniemi talvella

Meille voi tulle myös talvella. Jo pari rentouttavaa päivää kaamoksen keskellä tai kirkkailla aurinkoisilla keväthangilla tekee sinulle ihmeitä. Koe pehmeä hiljaisuus ja rauha luonnon keskellä.

  • Hiihtele valmiilla hiihtoladuilla tai järven jäällä, kelin niin salliessa
  • Luistele tai retkiluistele auratulla järven jäällä.
  • Ulkoile, vietä päivä pulkkamäessä ja sauno. Talveen kuuluu ehdottomasti pulkkamäki, hiihtäminen ja pilkkiminen. Kuinka mukavaa onkaan tulla sisälle lämpimään , takan ääreen ja saunaan kivan ulkona vietetyn päivän jälkeen.
  • Nauti ulkotulipaikalla, kodalla tai laavulla itse pyydystetyt kalasi tai makkarat ja lämpimät mehut.
  • Voit verkkokalastaa tai pilkkiä Längelmäveden Koljonselällä; nauti kalastuksesta myös talvella.

Lähialueen palvelut

Lukkosuon Ratsutila; Ratsastustunteja ja leirejä.  Eri kokoisia ratsuja minikoosta isoihin hevosiin. Tunneille voi tulla vaikka aikaisempaa kokemusta ei olisikaan! 22 km. Lomakylä Solaniemestä.

Ponimaa; Kesäkaudella poniratsastusta ja ratsastusleirejä sekä eläinpiha ja lasten elämyspiha. Hyvä retkikohde perheille. Vain 12 km. Lomakylä Solaniemestä.

Oriveden liikuntapalvelut; esim. Frisbee-golf rata, uimahalli ja ulkoilureitit.

Rönnin huvikeskus; lavatanssit, kesätapahtumat, kesäravintola-kahvio, pub ja kesäteatteri ovat vain 10 km:n automatkan päässä, moottoriveneellä 10 minuuttia. Rönni on kesäkaudella avoinna päivittäin. Rönnissä on kesäkaudella lounaspöytä päivisin ja grilli/kahvila avoinna koko päivän.

 Cafe Herkkuhetki on nautinnollinen lounas, kahvi- ja herkkuleivosten ostospaikka Oriveden keskustassa.

Ravintola Vallesmanni; Herkkuja notkuva lounasbuffet katettuna Orivesi -talolla arkisin klo 11 – 14

Särkänniemen huvipuisto on kasvanut koko perheen Elämyspuistoksi: huvipuisto, Superpark-sisäaktiviteettipuisto, Koiramäki-elämys ja eläinpiha, akvaario, planetaario, Näsinneula, ravintola Näsinneula, Sara Hildénin taidemuseo… noin tunnin ajomatka

Superpark Särkänniemi Tampere sisäaktiviteettipuisto, joka on auki ympäri vuoden joka päivä klo. 11-20

 Muumimuseo Tampereella tunnin ajomatkan päässä

 Purnun ja Leporannan taidenäyttelyt tarjoavat paljon nähtävää Orivedellä.

 Serlachius-museot Mänttä. Taide ja tarinat kohtaavat Serlachius-museoissa. Vaihtuvia näyttelyitä. Laadukas ravintola Museon yhteydessä.

 Luontoelämyksiä: Isojärven kansallispuisto ja Pukalan retkeilyalue lähellä. Metsät ja vedet hallitsevat kansallispuistoa. Liikkuminen jalan, hiihtäen, soutaen tai meloen.

 Voit viettää päivän Himoksen, Sappeen tai Juupavaaran laskettelukeskuksissa, kaikkiin vain 50 km
Laskettelua, lumilautailua ja telemarkkia.

 Kylpylä Nokian Edeniin noin tunnin ajomatka

 Oriveden kaupunki

 Tampereen kaupunki